Strawberry On Top Of Cupcake SweetTreats™ Cursors kitcheninpink: Limonlu Cheesecake

29 Aralık 2013 Pazar

Limonlu Cheesecake


 Bu tarif bir çok cheesecake denemem sonucunda çevremdekiler tarafından en çok beğenilen cheesecake'im oldu. Şiddetle ve gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir tarif...

   Malzemeler   :

   Taban kısmı için;

2 paket burçak bisküvi
4-5 kaşık eritilmiş tereyağı

   Kreması için;

6 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
1 limon suyu
4 kaşık un
1 paket vanilin
1 paket (200 ml.) kutu krema
500 gr. labne peyniri
1 fiske tuz

   Sosu için;

1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı zerdeçal

    Yapılışı :

   Öncelikle burçak bisküvi ve eritilmiş tereyağı un haline gelene kadar ezilir. Kelepçeli bir kalıbın tabanına el ile pres yaparak, yayılır.

   Yumurtalar ve şeker tel çırpıcı ile çırpılır. Ayrı bir kapta pasta kreması ve 1 su bardağı süt mixer ile çırpılır. Yumurtalı karışıma, çırptığımız pasta kreması, labne peyniri, limon suyu, un, vanilya, kutu krema ve tuzu sırasıyla ekleyip; düşük seviyede mixer ile çırpılır. Kalıba yaydığımız bisküvilerin üzerine dökülür.

   170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirilir. Yanına su dolu bir kase koyup üzerinin çatlamasını önleyebilirsiniz. Fırından alırken ortası pişmemiş (sıvı) gibi görünebilir. Servis yapmadan önce buzdolabında 4-5 saat bekleyeceğinden, soğuyarak istediğimiz kıvama gelecektir.

   Sosuna gelince, limon kabuğu rendesi ve suyu, sos için gerekeli diğer tüm malzemeler ile sos tenceresinde koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırılır. Sosumuz soğuduğunda cheesecake'in üzerine dökülür ve buzdolabında 4-5 saat dinlenmeye bırakılır. Daha sonra üzeri isteğe bağlı limon kabukları ile süslenip servis edilir.

   Afiyet olsun.

   Beni instagramda takip etmek için tıklayınız...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder