Strawberry On Top Of Cupcake SweetTreats™ Cursors kitcheninpink: Tantuni

6 Mart 2014 Perşembe

Tantuni




   Ev yapımı tantuniyi instagram arkadaşım Ezgi' nin blogundan öğrendim. Biz tadına bayıldık. Hatta eşim her hafta klasikleştirip yapsak mı bile dedi.  Denemediyseniz mutlaka tavsiye edeceğim bir lezzet.

  Malzemeler:

Yarım kg. dana eti
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
İsteğe göre kimyon, karabiber
Bir tutam tuz
3-4 adet lavaş ekmeği

   Öncelikle etlerinizi minik minik kuşbaşı doğrayın. Tereyağında suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine ince küpküp doğranmış soğanınızı ekleyip kavurmaya devam edin. O sırada biberleride bir kenarda ince ince doğrayıp üzerine ekleyin. Daha sonra salçayı ekleyip kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ve sarımsağı da ekleyip kısık areşte hafif sulu kalacak şekilde pişirmeye bırakıyoruz. Ateşten aldıktan sonra ince ince doğranmış maydanozları ekleyip istediğiniz baharatlarla tatlandırıp lavaş ekmeklerinizin arasına sarıp servise hazır hale getirebilirsiniz. 

 Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder