Strawberry On Top Of Cupcake SweetTreats™ Cursors kitcheninpink: Çikolatalı Cheesecake

4 Mayıs 2014 Pazar

Çikolatalı Cheesecake




Taban için malzemeler:

1 paket kakaolu bisküvi
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı  ceviz

Cheesecake için malzemeler:

2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
400 gr labne (oda sıcaklığında)
200 ml kutu çiğ krema (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (oda sıcaklığında)
2 paket çikolata (160 gr)
1 paket vanilya

Üzerinin sosu için:

1 paket sütlü çikolata (80gr)
1 paket dark çikolata (80 gr)
200 ml (1 kutu) çiğ krema


Yapılışı:

   Tabanı için bisküviler robotta cevizle beraber çekilir. tereyağını eritip bir kap içerisinde bisküvilerle beraber karıştırıp yağlı kaşıt serilmiş kelepçeli kalıbınızın tabanına büskiviler pres yaparak bastırılır.

   Cheesecake kaşımı için; çikolatalar ayrı bir yerde benmari usulu erimeye bırakılır. Labne peyniri çırpma kabına alınarak düşük devirde çırpılır. Arkasından çiğ krema eklenip çırpmaya devam edilir. Şeker eklenip çıpılır. Un ve vanilya eklenip çırpılır. yumurtalar teker teker eklenip çok çırpmadan hafif karışması sağlanır. Son olarak benmari usulü erittiğiniz çikolata  ve kakao ilave edilip çırpılır. Bisküviyle hazırladığınız kelepçeli kalıbınıza karışım dökülüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişilir. Fırına verdiğiniz cheesecake çatlamasın diye fırının içerisine 1-2 küçük kasede su bırakabilirsiniz. Cheesecake'inizin pişip pişmediğini yaklaşık 30 dk sonra fırını açıp kalıbı salladığınızda kenarları sabit ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir. :)

   Fırından aldığınız cheesecake bir tarafta soğurken üzerinin sosu için; Krema sos tenceri içerisine alınır hafif kaynamaya başlayınca ateş kapatılıp üzerine çikolatalar küçük parçalar halinde atılıp karıştırarak erimesi sağlanır. Hazırladığınız sos ılıdıktan sonra cheesecakein üzerine döküp buzdolabına kaldırırılır. 5-6 saat dinlendikten ve üzerindeki sos donduktan sonra kelepçeli kalıp çıkarılır. Üzerine kakao eleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.

   Afiyet Olsun. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder