Strawberry On Top Of Cupcake SweetTreats™ Cursors kitcheninpink: Limonlu Cheesecake

23 Haziran 2014 Pazartesi

Limonlu Cheesecake





Taban İçin Malzemeler:

1,5 su bardağı un
75 gr soğuk margarin
1 kahve fincanı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya şekeri
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Taban HamurununYapılışı:

   Yumurta, şeker mixerin düşük seviyesinde şeker eriyene kadar çırpılıp, ardından margarin eklenerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra hamur için gerekli olan diğer malzemeler katılıp yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edince yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbınıza hamurunuz taban büyüklüğünde açılıp üzerine çatal yardımıyla birkaç delik açılarak 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dk pişilir. piştikten sonra kalan hamur parçaları kelepçeli kalıbın kenarlarına elinizle hafif bastırarak sıvanır.

Cheesecake Krema Malzemeleri:

750 gr Labne peynir
1 kutu (200 ml) süt kreması
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu

Krema Kısmı Yapılışı:

   Labne ve şeker, şeker eriyene kadar mixerin düşük seviyesinde çırpılır, ardından çiğ krema eklenip çırpmaya devam edilir. Un, nişasta ve vanilya eklenir ve bir süre daha çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çok çırpmadan karışıma dağılması sağlanır. En son limon suyu ve kabuğunu ekleyip çırpılır. Pişirdiğimiz tabanın üzerine karışımı döküp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişilir. Ben cheesecake imin çatlamaması için kalıbın dışından folyoyla su geçirmeyecek şekilde sarıp su dolu fırın tepsisinin içine oturttum. Böylece pişerken  hiç çatlamadan cheesecakein pişmesini sağladım. Cheesecake inizin  kenarları pembeleşip hafif ortası sallanıyorken ocaktan alabilirsiniz. Ortasının (hafif) sallanmasında bir mahsur yok buzdolabında 1 gece bekleyeceği için donacaktır.

Üzerinin Sosu için:

1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
2 limon suyu 
yarım bardak su

Sos Yapılışı: 

   Tereyağ ve rendelenmiş kabuklar hariç tüm malzemeler sos tenceresi içerisinde kısık ateşte sürekli karıştırılarak  pişirilir. Sosumuz tıkırdayıp hafif koyulaşmaya başlayınca tereyağ ve limon kabuklarıda eklenip ocaktan alınır. Eğer sosunuz koyu ise su ile açabilirsiniz eğer duru ise ayrı bir yerde 1 çay kaşığı nişastayı 1-2 yemek kaşığı suyla eritip karışıma ekleyip koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Pişen cheesecakeinizin üzerine kalıbı henüz çıkarmadan sosumuzu döküp soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 1 gece dinlenmeye bırakın. Kalıbı dinlendirme aşamasından sonra çıkarın ki şeklinin bozulmasını önlemiş olalım. Tarif uzun gibi görünebilir, ama emin olun yapması hem keyifli hem de çok basit.

Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder