Strawberry On Top Of Cupcake SweetTreats™ Cursors kitcheninpink: Apple Crumble

5 Ocak 2014 Pazar

Apple Crumble






   Aslında bu tarife elmalı turta tarifi de diyebilirz. Turtadan tek farkı üzerinde şerit halinde hamurlar yerine rendelenmiş hamurlar olması. Crumble kırıntı anlamına geldiği için elmalı kırıntı tatlısı da denilebilir. Benim elmalı crumble'i ilk denememdi. Tadına bayıldık. Tarçın&elma ikilisini sevenler mutlaka denemeli diye düşünüyorum. 

   Hamuru için malzemeler:

2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı soğuk su
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
125 gr soğuk tereyağ

   İç malzemeler:

5-6 adet orta boy elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı ceviz içi

   Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri
 

   Gelelim yapılışına; öncelikle unu derin bir kaba alalım üzerine soğuk olan tereyağını bir çatal yardımıyla eze eze tüm una tereyağını karıştıralım. Görüntüsü ekmek kırıntısı gibi olacak. Yumurta sarısı, limon suyu, tuz ve soğuk suyu bir kasede çırpıp, un- yağ karışımına azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın. Eğer hamur çok sert ise 1-2 yemek kaşığı daha su ilave edebilirsiniz. Yaptığınız hamuru sıkı bir top haline getirip buzdolabında 40-45 dk kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada elmaları rendeleyip şeker, limon suyu ve cevizi ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın. Pişmeye yakın tarçını ekleyip 1-2 dk daha çevirdikten sonra soğumaya bırakın. Buzdolabında bekleyen hamurdan yumruk büyüklüğünde koparıp yoğurun ve ardından hamuru oklava yardımıyla kullanacağınız turta kalıbına göre açıp kenarlarından fazla gelen kısmı kesin. Soğuyan iç malzemeyi tabana yaydığınız hamurun üzerine eşit miktarda yaydıktan sonra kalan hamuru üzerine rendeleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

   Afiyet olsun. ;) 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder