2 adet orta boy ayva
8 yemek kaşığı şeker
5 adet karanfil
2 kabuk tarçın
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Üzeri için;
1 paket kremşanti ya da kaymak
Yapılışı :
Ayvalar soyulur, ortadan ikiye boyuna kesilip, çekirdek kısımları temizlenir. Çekirdekleri atılmayarak kenara ayrılır. Geniş bir tencere içine ayvalar oyuk kısımları üstte kalacak şekilde dizilir. Ayvaların yarısına su gelecek kadar doldurulur. Kaynamaya başladıktan sonra, ateş kısılarak üzerine şeker serpilir. Suyun içerisine karanfil, tarçın ve gıda boyası ilave edilir. Kısık ateşte yaklaşık bir buçuk saat yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre krema ya kaymak eklenerek servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder