Malzemeler :
1 litre süt
1 kutu (200 ml.) krema
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı salep
2 çorba kaşığı salep
2 adet limon
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Süt bir tencerede kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Limon kabukları rendelenip, rendelenen kabuklar bir kaba alınır ve suyu sıkılır. 2 çorba kaşığı toz şeker ile limon kabukları eze eze iyice karıştırılır. Limon aromasının çıkması sağlanır. Şekerli karışıma limonun suyu da ilave edilip, karıştırılır. Kaynayan süte salep, krema ve 1 su bardağı toz şeker ilave edilip, 10-15 dakika daha kısık ateşte karıştırılır. Üzerine şeker-limon karışımı eklenip, ateşten alınır. Yavaş yavaş karıştırılarak soğuması sağlanır. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılıp, 15 dakikada bir çırpıcı ile kıvam alması için karıştırılır. Mixer ile çırpılamayacak kıvama geldiğinde dondurmamız hazırdır.
Afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder