Evde yaparken bile marketlerden gidipte hazır aldığımız, severek yediğimiz patates kroketi kendim yaparsam aynı lezzeti verir mi diye düşünürken baktım patetesleri soymuşum bile. Gayet başarılı oldu. Biz tadına bayıldık.
Malzemeler:
2 orta boy patates
1 tutam tuz
1 tutam kırmızıbiber
1 tutam karabiber
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yaklaşık 1 su bardağı su
Yaklaşık 1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Patatesler soyulup küp küp doğranıp bir tencere içerisinde patateslerin hizasına kadar yarısı su, yarısı süt olacak şekilde kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Patates püresi yaparken elde ettiğimiz yumuşaklık kadar olmasına gerek yok. Patatesler yumuşadıktan sonra bir çatal yardımı ile ezilip içine bir tutam karabiber, bir tutam kırmızıbibeber damak zevkinize göre tuz, bir yumurta, kaşar peyniri ve 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası eklenip yoğrularak istenilen şekil verilip önce kalan bir adet çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp sıvı yağda kızartmaya alınır. Kızardıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder